Nagyon szeretjük az őszi időszakot, hiszen ekkor kezd beérni a termés, tele vagyunk friss ropogós gyümölcsökkel és zöldségekkel. Ebben az időszakban veszi kezdetét a kamra feltöltése is, amikor finomabbnál finomabb lekvárokkal, kompotokkal, savanyúsággal töltjük meg a polcokat. Igen ám, de van őszben még valami igazán csábító és édes, mégpedig a sok finom gyümölcsös sütemények. Mindjárt elsők között említhető az almás süti. Bár nagyanyáink almás süteményével nem lehet versenyben szállni, azonban vannak itt olyan ízletes almás süti receptek, amelyek igencsak felcsigázzák az ízlelőbimbókat. Az almáról tudjuk, hogy az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs, és itt a süteményekre kell gondolni és nem a folyékony formájára.
Az alma ugyanis felhasználható muffinhoz, lepényhez, pitéhez, réteshez, palacsintához, egyszóval a vasárnapi ebédhez kiváló desszert készíthető belőle. Az egyik legkönnyebben elkészíthető almás muffin receptet itt röviden ismertetjük is. A hozzávalókhoz nem kell más, mint friss alma, liszt, tojás, sütőpor, natúr joghurt, porcukor, étolaj. A tésztához szükséges hozzávalókat, azaz a tojást, a lisztet, a cukrot, olajat és joghurtot összekeverjük jó habosra. A töltelékhez pedig az almákat lereszeljük másolóval és porcukorral összekeverjük. Ezt követően a muffin formákat kikenjük margarinnal, bele helyezzük a muffin papírt majd félig töltjük a tésztával rá teszünk egy kiskanál tölteléket, és betakarjuk tésztával. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25 percet sütjük. És máris kész a desszert.